Doliu în Ucraina, după moartea a 28 de mineri

308
Președintele ucrainean Viktor Iușcenko a declarat ieri zi de doliu național în Ucraina, după ce două accidente miniere separate, petrecute vineri, s-au soldat cu moartea a cel puțin 28 de mineri, în timp ce nouă sunt în continuare dați dispăruți, potrivit celui mai recent bilanț. Majoritatea victime-lor au fost îngropate ieri.

O explozie a avut loc vineri la o mină din regiunea Luhansk, deținută de Rinat Ahmetov, cel mai bogat om din Ucraina. Bilanțul indică 20 de morți, doi răniți și șase dispăruți.

Tot vineri, opt mineri au murit și patru au fost răniți la o mină de stat din regiunea Donețk, unde s-a prăbușit un utilaj greu. Trei mineri sunt dați dispăruți la această mină.

A fost una dintre cele mai negre zile din istoria mineritului în Ucraina, unde accidentele au loc destul de frecvent, ceea ce dă naștere îndoielilor cu privire la standardele de siguranță ale minelor, infrastructura fiind veche, de pe vremea Uniunii Sovietice.

Președintele Ianukovici a ordonat guvernului să ancheteze accidentele și să elaboreze un nou program pentru siguranța minieră. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2495 secunde