Donald Trump critică 'tehnologia antică' folosită de funcționarii americani

128
Donald Trump critică 'tehnologia antică' folosită de funcționarii americani - donaldtrump-1497974433.jpg

Articole recomandate

Președintele SUA, Donald Trump, a criticat luni ceea ce el a numit 'tehnologia antică' cu care lucrează funcționarii guvernamentali, declarație făcută la o reuniune cu directorii marilor companii din sectorul înaltelor tehnologii, precum Apple, Oracle Microsoft și Amazon, aceștia din urmă insistând asupra importanței pregătirii profesionale și a nevoii de a aduce specialiști din străinătate, întrucât nu pot găsi suficientă forță de muncă pe plan local, transmite Agerpres.ro.



'Astăzi, multe dintre agențiile noastre se bazează într-un mod dureros pe tehnologia antică, deși avem cei mai buni oameni în tehnologie', a spus Trump în timpul întâlnirii desfășurate luni după-amiază la Casa Albă.

El a cerut guvernului 'să se pună la zi cu revoluția tehnologică', menționând totodată că obiectivul său la acest capitol este 'o transformare de mare anvergură a tehnologiei federale care să ofere servicii mai bune pentru cetățeni și cu costuri mai mici'.

La rândul său, directorul general al companiei Apple, Tim Cook, a insistat asupra problemei formării specialiștilor, cerând ca informatica să devină disciplină obligatorie în școli și să se acorde mai multă importanță formării profesionale și politicilor de atragere a specialiștilor înalt calificați, context în care a vorbit despre importanța imigrației pentru acest sector, în condițiile în care Trump este reticent față de primirea imigranților.

În timpul campaniei electorale actualul președinte nu a fost sprijinit de societățile din Silicon Valley, care au părut mai apropiate de contracandidata sa, democrata Hillary Clinton.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6757 secunde