Donald Tusk: "UE a celor 27 trebuie să rămână unită în negocierile asupra Brexit"

104
Donald Tusk:

Articole recomandate

Uniunea Europeană a celor 27 "trebuie să rămână unită" pe tot parcursul negocierilor cu Marea Britanie asupra Brexit, a afirmat președintele Consiliului European, Donald Tusk, la sosirea sa sâmbătă la Bruxelles pentru un summit, potrivit AFP.


"Trebuie să rămânem uniți ca UE a celor 27. Doar astfel vom fi capabili să încheiem negocierile, ceea ce înseamnă că unitatea noastră este și în interesul Regatului Unit", a declarat el, potrivit agerpres.


Primul summit al Uniunii celor 27 fără Marea Britanie, care se desfășoară sâmbătă la o lună după notificarea oficială cu privire la Brexit, este dedicat doar pregătirilor pentru discuțiile viitoare cu Londra.


Donald Tusk a lansat un apel la "un sprijin puternic al tuturor instituțiilor UE" și din partea celor 27 de state membre rămase. 


El a reafirmat că blocul dorește o "viitoare relație puternică" cu vecinul său, dar a avertizat că "înainte de a discuta despre viitor trebuie reglementat trecutul".


Prioritatea nr.1 a europenilor va fi să garanteze drepturile "cetățenilor și familiilor lor, care vor fi afectate de Brexit de ambele părți".


Cu privire la aceasta, Comisia a pregătit o listă "precisă și detaliată" a drepturilor pe care UE vrea să le protejeze, a precizat Tusk.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5095 secunde