Economia Greciei nu se va redresa nici în 2014

476
Economia Greciei nu se va redresa nici în 2014 - greciarecesiune-1357741936.jpg
Grecia intră în al șaselea an de recesiune, dar nu există semne de redresare. Mai mult, situația eco-nomică va suferi și în 2014, conform unei estimări realizate de banca americană Morgan Stanley.


Potrivit Agerpres, prognoza Morgan Stanley contrastează cu raportul prezentat în decembrie de Comisia Europeană dar și cu așteptările guvernului de la Atena, care indică îmbunătățirea climatului economic.

Ministrul elen de finanțe, Yannis Stournaras, a declarat că redre-sarea economiei va începe la sfârșitul anului.

Totuși, banca americană Morgan Stanley este mult mai pesimistă și se așteaptă la o implicare mai radicală a sectorului oficial în viitoarea restructurare a datoriei Greciei, după ce procesul de răscumpărare a unei părți din obligațiunile suverane deținute de investitorii privați de luna trecută doar a acordat creditorilor oficiali șansa de a achita fonduri către Grecia.

În decembrie, Banca Centrală a Greciei a anunțat că economia țării s-ar putea redresa mai devreme decât se estimează, dacă refor-mele structurale și măsurile financiare sunt implementate.

Potrivit planului fiscal pe termen mediu, guvernul de la Atena se așteaptă la o contracție economică de 6,5% în 2012 urmată de o scădere de 4,5% în 2013. O ușoară revenire ar urma să înceapă la finele lui 2013 după care economia greacă va putea înregistra o creștere de 0,2% în 2014.

Începând din 2010, Grecia a fost exclusă de pe piețele internaționale de capital, motivul fiind dobânzile deosebit de mari cerute de investitori pentru a achiziționa obligațiuni grecești.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0511 secunde