Efectele erupției vulcanului din Tonga: "Apusuri uimitoare în Noua Zeelandă și Australia"

229
Efectele erupției vulcanului din Tonga:

Articole de la același autor

Creșterea aerosolilor în stratosferă după erupția devastatoare a vulcanului Hunga Tonga-Hunga Ha’apa, în ianuarie, creează culori uimitoare pe cer la răsărit și la apus, în Noua Zeelandă și Australia, relatează The Guardian.

Institutul Național al Apei și Atmosferei (Niwa) din Noua Zeelandă a fost inundat de mesaje de la oameni care întreabă ce cauzează acest fenomen ciudat, dar minunat.


Echipa de la Niwa bănuiește că erupția vulcanului Hunga Tonga-Hunga Ha’apai este responsabilă pentru acest fenomen.

Stația de Cercetare Atmosferică Lauder din Otago a spus că instrumentele sale au detectat creșteri neobișnuite de aerosoli în stratosferă, la aproximativ 20-25 de kilometri deasupra Noii Zeelande. Cercetătorii de la Institutul Pierre-Simon Laplace din Paris au spus că datele din saltelit au arătat, de asemenea, că concentrațiile de aerosoli stratosferici s-au triplat la latitudinea unde se află Noua Zeelandă pe glob, începând din aprilie.


Aerosolii din norii de gaz și cenușă vulcanică s-au dispersat pe tot globul, dar acum aerosolii s-au îndreptat spre sud.

„De obicei, când vezi un răsărit sau un apus, norii sunt cei care creează cele mai vibrante culori”, a spus Nava Fedaeff, un cercetător de la Niwa.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8405 secunde