Efectele pandemiei. Din ce în ce mai mulţi tineri sunt dependenţi de jocurile online

178
Efectele pandemiei. Din ce în ce mai mulţi tineri sunt dependenţi de jocurile online - jocurionline-1636120206.jpg

Articole de la același autor

Încă de la începutul pandemiei, tot mai mulţi tineri suferă de dependenţa jocurilor online. Tinerii cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani sunt cei mai afectaţi.


Dependenţa de jocuri online este o problemă reală a zilelor noastre, tot mai mulţi copii şi adolescenţi sunt afectaţi. Dependenţa apare atunci când individul joacă în mod abuziv asemenea jocuri, iar această activitate îi afectează calitatea vieţii.

Potrivit Antena3.ro, tinerii cheltuie bani, ba chiar pot folosi cardul de credit al părinților fără permisiunea lor pentru a progresa în joc.

Directorul general Annie Gauthier crede că această creștere are o oarecare legătură cu școala online, ceea ce i-a forțat pe mulți elevi să stea mai mult în fața ecranelor. Ea speră că încetarea treptată a izolării va facilita reabilitarea acestor tineri.


”Anxietatea a crescut foarte mult în vremuri de pandemie, așa că acești tineri, care suferă, care se apucă de jocuri video, în loc să joace o oră sau două, joacă timp de șapte, opt ore”, a explicat psihologul Paul Langevin.

Izolarea i-a îndemnat pe mulți să petreacă mai mult timp online, ceea ce a facilitat conturarea dependenței.

Potrivit Institutului Național de Sănătate Publică din Canada (INSPQ), 63% dintre femei și-au mărit timpul petrecut pe internet, față de 69% dintre bărbați. Inclusiv jucătorii de jocuri de noroc au optat pentru jocurile online. În iulie, a fost observată o creștere de 12% în legătură cu obiceiurile de jocuri de noroc online. Din acest grup, 21% dintre oameni recunosc că joacă cel puțin o dată pe zi. De asemenea, 32% cred că au jucat prea mult sau au petrecut prea mult pe durata anului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 13 Noiembrie 2015
Stire din Social : Game Mania, din nou la Maritimo!
Pagina a fost generata in 0.3948 secunde