Egiptul, în pragul anarhiei

354
Egiptul, în pragul anarhiei - 3fe516897132bf96a5475e4722d082d3.jpg
Cel puțin 102 persoane au murit în Egipt în ultimele cinci zile, în urma confruntărilor dintre forțele de ordine și participanții la manifestațiile împotriva regimului condus de președintele Hosni Mubarak, au declarat, ieri, surse medicale și de securitate.
Ministrul egiptean al Informațiilor, Anas el-Fekki, a ordonat suspendarea transmisiunilor postului de televiziune Al-Jazeera, care a relatat pe larg despre manifestațiile împotriva regimului condus de președintele Hosni Mubarak, a anunțat ieri agenția oficială egipteană MENA.
De asemenea, cel puțin 1.000 de deținuți au evadat dintr-o închisoare situată la sud-vest de Cairo, în urma unui incident soldat cu moartea mai multor gardieni, a anunțat televiziunea egipteană Nile TV, citată de CNN.
Alte câteva mii de deținuți au evadat și din închisoarea Wadi Natroun, situată la 100 de kilometri nord de Cairo, au declarat surse din serviciile de securitate egiptene.
În centrul capitalei egiptene, armata a înlocuit poliția, după patru zile de confruntări violente între demonstranți și forțele de ordine, care au părăsit străzile, inclusiv cele din cartierele de locuințe din Cairo. Numeroase magazine au fost jefuite, iar secțiile de poliție au fost vandalizate. În mai multe cartiere, locuitorii au ridicat baricade și au format grupuri de apărare, înarmate cu bâte și cuțite.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2323 secunde