Emmanuel Macron, discuții cu Recep Erdogan despre refuzul Turciei de a primi Finlanda și Suedia în NATO

190
Emmanuel Macron, discuții cu Recep Erdogan despre refuzul Turciei de a primi Finlanda și Suedia în NATO - macrondiscutii-1653572618.jpg
Preşedintele francez, Emmanuel Macron, va discuta vineri cu omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, care ameninţă cu veto la aderarea Finlandei şi Suediei în NATO, în plină criză ucraineană, scrie AFP.


Această discuţie va avea loc la ora 11:30 la Paris (09:30 GMT) prin telefon, a adăugat preşedinţia franceză, care a precizat că Emmanuel Macron se găseşte la Fort de Brégançon, una din reşedinţele preşedinţiei, care se află pe Coasta de Azur, unde va sta câteva zile, vineri fiind sărbătoare legală în Franţa.


Ankara a avertizat miercuri că nu îşi va da acordul la aderarea Suediei şi Finlandei fără a obţine măsuri concrete din partea acestora cu privire la preocupările sale de securitate, după ce a primit delegaţiile de diplomaţi din aceste două ţări.

Turcia a deschis o criză în cadrul NATO, din care este membră, opunându-se extinderii organizaţiei la aceste două ţări care au cerut aderarea la Alianţă după invazia rusă a Ucrainei şi au primit sprijinul majorităţii covârşitoare a statelor membre.

Finlanda în special împarte 1.300 de kilometri de frontieră terestră cu Rusia, transmite Agerpres. Turcia acuză ţările nordice, mai ales Suedia, care are o mare comunitate de exilaţi turci, că găzduiesc militanţi kurzi din PKK, Partidul Muncitorilor din Kurdistan, pe care îl consideră o organizaţie teroristă.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1882 secunde