Emmanuel Macron, întrevedere cu Ursula von der Leyen, la Bruxelles

143
Emmanuel Macron, întrevedere cu Ursula von der Leyen, la Bruxelles - 1-1706602200.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele francez Emmanuel Macron va avea o întrevedere, joi, 1 februarie, la Bruxelles, cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, privind criza din agricultură şi măsurile de sprijin pe care fermierii le cer la nivelul UE, a anunţat Elysée, relatează agenţia AFP.

Întrevederea, care va avea loc în marja unui summit european extraordinar privind bugetul UE, se va concentra în special pe acordul comercial în curs de negociere între UE şi Mercosur, măsurile impuse fermierilor şi sosirea produselor ucrainene în Uniune. Şeful statului francez va avea, de asemenea, ocazia să discute această problemă în diverse formate cu toţi colegii săi.

„Preşedintele s-a adresat în mai multe rânduri pentru a-şi manifesta opoziţia foarte clară faţă de încheierea acordului (n.r. - Mercosur în condiţiile actuale) cu preşedinta Comisiei Europene. Comisia a înţeles că este imposibil să se ajungă la o concluzie în acest context. Înţelegem că şi-a instruit negociatorii să pună capăt sesiunilor de negociere în curs de desfăşurare în Brazilia şi în special vizitei preconizate a vicepreşedintelui Comisiei în ipoteza unei concluzii”, a menţionat preşedinţia franceză.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3513 secunde