Emmanuel Macron: „Lupta împotriva terorismului nu înseamnă distrugere totală în Gaza”

2164
Emmanuel Macron: „Lupta împotriva terorismului nu înseamnă distrugere totală în Gaza” - 1-1703147489.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele Emmanuel Macron a avertizat din nou Israelul că lupta împotriva terorismului nu înseamnă distrugere totală în Gaza, reiterând apelul său la un armistiţiu care să conducă la o încetare a focului din motive umanitare, relatează agenţia AFP.

„Săptămânile trecute, nu puteam accepta ideea că lupta eficientă împotriva terorismului ar însemna distrugerea în totalitate în Gaza sau atacarea fără discernământ a populaţiei civile şi provocarea de victime civile”, a declarat Emmanuel Macron într-o intervenţie difuzată de canalul France 5.

„De aceea, deşi recunoaştem dreptul Israelului de a se proteja în lupta împotriva terorismului, cerem protecţia acestor persoane şi un armistiţiu care să conducă la o încetare a focului din motive umanitare”, a adăugat şeful statului francez.

Macron le-a cerut israelienilor să „înceteze acest răspuns pentru că nu este potrivit, pentru că toate vieţile sunt egale şi le apărăm”. El a susţinut „răspunsul coerent şi echitabil” al Franţei, recunoscând în acelaşi timp că „nu mulţumeşte niciuna dintre părţi”. „Corespunde istoriei noastre diplomatice, precum şi valorilor noastre şi intereselor noastre”, a menţionat preşedintele francez.

XXX

Israelul trebuie să elibereze toţi palestinienii din Fâşia Gaza „deţinuţi în mod arbitrar” şi să facă lumină asupra deceselor, dispariţiilor forţate în masă şi tratamentelor inumane aplicate, a transmis Amnesty International.

„Toate persoanele deţinute în mod arbitrar trebuie eliberate”, a spus directorul regional al ONG-ului, Heba Morayef, subliniind necesitatea unei anchete independente asupra presupuselor abuzuri comise asupra palestinienilor din Fâşia Gaza.

Armata israeliană a fost aspru criticată săptămâna trecută, după difuzarea imaginilor cu zeci de palestinieni arestaţi în Fâşia Gaza, arătaţi în lenjerie intimă, legaţi la ochi şi cu mâinile încătuşate, sub paza soldaţilor israelieni. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3664 secunde