Erdogan: Brexitul ar putea duce la noi exituri din UE

154
Erdogan: Brexitul ar putea duce la noi exituri din UE - receptayyiperdogan-1466863736.jpg

Articole recomandate

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan susține că ieșirea Marii Britanii din UE marchează începutul unei noi ere și că s-ar putea ca blocul comunitar să se confrunte cu noi dezertări de state membre, dacă UE nu se reformează, conform Agerpres.


''Consider decizia luată de poporul britanic drept începutul unei noi ere pentru Regatul Unit și pentru Uniunea Europeană'', a afirmat Erdogan vineri seara, în cadrul primei sale reacții la victoria taberei Brexit-ului (ieșirea Marii Britanii din UE) la referendumul care a avut loc joi în Marea Britanie.

''Ca restul planetei, noi ne așteptam la un 'da' la referendum, dar iată ce s-a întâmplat'', a spus președintele pe tema victoriei la referendum a taberei Brexit-ului.

''Problema acum nu este Turcia, ci însăși UE'', a adăugat Erdogan, a cărui țară poartă de ani de zile negocieri de aderare cu Bruxellesul.

Erdogan este de părere că ieșirea din UE și a altor țări riscă să fie ''inevitabilă'', dacă UE nu-și revizuiește politica privind migrația, politică ce, în opinia sa, provoacă o creștere a rasismului și a islamofobiei în Europa



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4895 secunde