Erdogan se implică în conflictul dintre israelieni și palestinieni de la moscheea Al-Aqsa

265
Erdogan se implică în conflictul dintre israelieni și palestinieni de la moscheea Al-Aqsa - erdoganimplicare-1650459093.jpg
Președintele Turciei a discutat, marți, la telefon, cu președintele israelian, Isaac Herzog, pe care l-a avertizat în ce privește moscheea Al-Aqsa din Ierusalim, locul unor confruntări dure între palestinieni și forțele de ordine israeliene, în ultimele zile.

Erdogan a precizat, într-o postare pe Twitter, că i-a spus lui Herzog: „Faptul că Moscheea Al-Aqsa a fost atacată de grupuri fanatice după rugăciunile de dimineaţă, ieri şi cu o zi înainte, precum şi tensiunea din Gaza ne-au întristat”.

„În această perioadă sensibilă, aş dori să subliniez încă o dată necesitatea de a nu permite provocări şi ameninţări împotriva statutului şi spiritualităţii Moscheei Al-Aqsa”, a adăugat preşedintele turc.

De vineri, confruntările între protestatari palestineni și forțele de ordine israeliene au dus la rănirea a peste 170 de persoane, majoritatea palestinieni, în incinta și lângă moscheea Al-Aqsa, al treilea loc cel mai sfânt al islamului.

Incidentul a venit la aproape un an după ce tensiuni similare au declanşat un conflict de 11 zile între Israel şi grupurile armate din enclava palestiniană Gaza.Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2726 secunde