Erdogan se implică în conflictul dintre israelieni și palestinieni de la moscheea Al-Aqsa

275
Erdogan se implică în conflictul dintre israelieni și palestinieni de la moscheea Al-Aqsa - erdoganimplicare-1650459093.jpg

Articole de la același autor

Președintele Turciei a discutat, marți, la telefon, cu președintele israelian, Isaac Herzog, pe care l-a avertizat în ce privește moscheea Al-Aqsa din Ierusalim, locul unor confruntări dure între palestinieni și forțele de ordine israeliene, în ultimele zile.

Erdogan a precizat, într-o postare pe Twitter, că i-a spus lui Herzog: „Faptul că Moscheea Al-Aqsa a fost atacată de grupuri fanatice după rugăciunile de dimineaţă, ieri şi cu o zi înainte, precum şi tensiunea din Gaza ne-au întristat”.

„În această perioadă sensibilă, aş dori să subliniez încă o dată necesitatea de a nu permite provocări şi ameninţări împotriva statutului şi spiritualităţii Moscheei Al-Aqsa”, a adăugat preşedintele turc.

De vineri, confruntările între protestatari palestineni și forțele de ordine israeliene au dus la rănirea a peste 170 de persoane, majoritatea palestinieni, în incinta și lângă moscheea Al-Aqsa, al treilea loc cel mai sfânt al islamului.

Incidentul a venit la aproape un an după ce tensiuni similare au declanşat un conflict de 11 zile între Israel şi grupurile armate din enclava palestiniană Gaza.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.3629 secunde