Erdogan: „Uniunea Europeană va bloca aderarea Ucrainei şi Republicii Moldova”

265
Erdogan: „Uniunea Europeană va bloca aderarea Ucrainei şi Republicii Moldova” - 1-1703059180.jpg

Articole de la același autor

Uniunea Europeană va bloca aderarea Ucrainei şi Republicii Moldova, a apreciat preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, menţionând că ţara sa şi-a câştigat de multă vreme dreptul de a adera la blocul comunitar, dar este ţinută în expectativă din motive politice, relatează agenţia Reuters, citând biroul de presă al liderului de la Ankara.

Liderii UE au convenit, săptămâna trecută, să înceapă negocierile de aderare cu Ucraina, chiar dacă aceasta continuă să lupte împotriva invaziei ruse, precum şi pe cele cu Republica Moldova, dar nu au reuşit să cadă de acord asupra unui nou pachet de ajutor financiar de 50 de miliarde de euro pentru Kiev, ca urmare a opoziţiei Ungariei. Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a salutat totuşi decizia drept o victorie pentru Ucraina şi pentru continentul european.

„Faptul că li s-a acordat (n.r. - Ucrainei şi Moldovei) statutul de candidat nu înseamnă că vor deveni membre ale UE. Va începe un proces, şi ele vor fi blocate. Niciuna dintre aceste ţări nu este o Turcie”, a spus Erdogan. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5897 secunde