Este oficial: NATO va avea un nou stat membru

680
Este oficial: NATO va avea un nou stat membru - nato-1680526744.jpg

Articole recomandate

Finlanda devine de marti, al 31-lea stat membru NATO, transmite Reuters.


"Este o săptămână istorică. De marţi vom primi Finlanda în NATO, care va deveni cel de-al 31 membru al NATO. Vom ridica steagul Finlandei pentru prima dată aici, la sediul NATO", a declarat Stoltenberg în cadrul conferinţei de presă premergătoare reuniunii miniştrilor de externe ai organizaţiei de marţi şi miercuri.
El a precizat că arborarea steagului Finlandei la sediul NATO din Bruxelles va avea loc marţi, în cadrul unei ceremonii care va avea loc la ora 15.00.


"Toţi suntem de acord că aderarea Suediei trebuie să aibă loc rapid", a spus Stoltenberg, referindu-se la cealaltă ţară nordică care a făcut cerere de aderare, dar aceasta nu a fost ratificată de două state membre, Turcia şi Ungaria.
Turcia a fost ultima dintre cele 30 de ţări membre ale Alianţei care a ratificat aderarea Finlandei, după ce legislativul Ungariei a aprobat un proiect de lege similar la începutul acestei săptămâni.


Finlanda şi Suedia au cerut să adere la NATO anul trecut, ca răspuns la invazia Rusiei în Ucraina. Însă procesul a fost blocat de Turcia şi Ungaria, în condiţiile în care parlamentele tuturor statelor NATO trebuie să ratifice aderarea noilor membri.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3923 secunde