EU cere României și altor patru țări să maximizeze producția de gaz

340
Experții pe energie din țările din UE au propus vineri ca producția de gaz din Norvegia, Olanda, Marea Britanie, România și Polonia să fie adusă la capacitate maximă, pentru compensarea opririi livrărilor de gaz rusesc spre Europa, a anunțat vineri Comisia, relatează AFP.
Olanda spune, de exemplu, că își poate crește producția cu 10% pe durata a două săptămâni.
Grupul de coordonare pentru gaz din cadrul UE s-a întrunit vineri la Bruxelles pentru a discuta despre situația apărută în urma sistării livrărilor de gaz.
O altă măsură recomandată de grupul de coordonare este creșterea la capacitate maximă a cantității luate din stocuri, în cazul țărilor cel mai grav afectate.
O a treia măsură se referă la trecerea pe alți combustibili.
Pe de altă parte, Grecia dă asigurări că terminalul său de gaz natural lichefiat va fi capabil să facă față crizei, întrucât următorul transport trebuie să vină duminică, ceea ce îi va permite să acopere necesitățile pentru încă o săptămână.
Creșterea importurilor din alte surse și alte rute din cadrul UE are deja loc în cazul industriei care are contracte pe termen scurt. Limitarea consumului în industrie a fost deja introdusă în Bulgaria și Slovacia și temporar, pentru marii consumatori, în Ungaria.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7898 secunde