Evadare în masă la o închisoare din Paraguay. Traficanți de arme și droguri, în libertate!

108
Evadare în masă la o închisoare din Paraguay. Traficanți de arme și droguri, în libertate! - ddd-1579504347.jpg

Articole recomandate

O sută de deținuți, majoritatea membri ai celei mai mari bande de traficanți de arme și droguri din Brazilia, au evadat dintr-o închisoare din Paraguay printr-un tunel, aparent săpat cu complicitatea unor gardieni, au anunțat autoritățile, potrivit Digi 24. Evadarea din închisoarea Pedro Juan Caballero, situată la granița cu Brazilia, "a avut loc duminică dimineață printr-un tunel" săpat de deținuți, a anunțat purtătoarea de cuvânt a poliției, Elena Andrada, citată de AFP. Aceștia sunt aproximativ o sută de prizonieri paraguaieni și brazilieni, majoritatea membri ai organizației Primer Comando de la Capital (PCC).

Potrivit purtătoarei de cuvânt, evadarea este demnă de un thriller de acțiune. "Au construit un tunel așa cum se poate vedea în filme, cu iluminare interioară, pornind de la instalațiile sanitare ale închisorii", a spus ea. "Sunt doar 25 de metri între tunel și cel mai apropiat gardian", a adăugat Andrada. "Este o muncă de câteva săptămâni. Este evident că personalul știa și nu a făcut nimic", a declarat ministrul justiției, Cecilia Perez, în declarații de presă referitoare la tunel.

Autoritățile au anunțat demiterea directorului unității penitenciare, precum și arestarea a zeci de gardieni. "Există o puternică suspiciune că funcționarii (care lucrează în închisoare) au fost implicați într-un sistem de corupție", a adăugat titulara justiției, adăugând că fugarii, dintre care 92 au fost numărați până acum, sunt "extrem de periculoși", potrivit Agerpres.

Printre cei care au evadat sunt indivizi care au participat la un masacru între bande rivale la închisoarea San Pedro, la 16 iunie 2019, când zece prizonieri au fost decapitați, a precizat purtătoarea de cuvânt.

Cinci autoutilitare cu care au fugit o parte dintre evadați au fost găsite incendiate la Ponta Pora, pe partea braziliană a zonei de frontieră, a adăugat purtătoarea de cuvânt.

Orașul paraguayan Pedro Juan Caballero este separat de Ponta Pora de un bulevard învecinat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7433 secunde