Eveniment istoric în Coreea de Nord, într-un moment în care Phenianul îşi continuă testele de armament

172
Eveniment istoric în Coreea de Nord, într-un moment în care Phenianul îşi continuă testele de armament - yznlmmm3m2rhntuzzmnmmzgymzdintbk-1654927575.jpg

Articole de la același autor

Coreea de Nord a numit pentru prima dată o femeie, Choe Son Hui, în postul de ministru al Afacerilor Externe, a relatat sâmbătă presa oficială, într-un moment în care Phenianul îşi continuă testele de armament şi ignoră apelurile la negocieri ale SUA, potrivit AFP.

Choe Son Hui, fost vice-ministru al Afacerilor Externe, a fost desemnată să conducă diplomaţia nord-coreeană în cadrul unei reuniuni a partidului unic, prezidată de liderul Kim Jong Un, conform agenţiei oficiale de presă KCNA.

Ea îl înlocuieşte pe Ri Son Gwon, un fost oficial militar adept al unei linii dure care a condus negocierile cu Coreea de Sud.

Diplomat de carieră care vorbeşte fluent engleza, Choe Son Hui a fost o consilieră apropiată a lui Kim Jong Un în timpul negocierilor din dosarul nuclear cu SUA şi l-a însoţit pe liderul nord-coreean la summiturile cu fostul preşedinte american Donald Trump.


FOTO: Profimedia Images









Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5069 secunde