Evgheni Prigojin, liderul Wagner, prima reacție după revolta din Rusia

312
Evgheni Prigojin, liderul Wagner, prima reacție după revolta din Rusia - rogojin-1687796543.jpg

Articole de la același autor

După ce a cutremurat Rusia, vreme de două zile, cu rebeliunea pe care a condus-o alături de mercenarii săi din Grupul Wagner, oligarhul rus Evgheni Prigojin rupe tăcerea și spune că nu Vladimir Putin a fost ținta.


Liderul Grupului Wagner, Evgheni Prigojin a declarat, luni, că scopul marșului său de la Rostov, din weekend, nu a fost acela de a răsturna conducerea Rusiei, ci oprirea distrugerii companiei sale de mercenari, care urma să fie „transferată” în armata regulată rusă în iulie.


Astfel, Progojin, supranumit și „bucătarul lui Putin”, a spus că niciunul dintre liderii miliției Wagner nu a fost de acord să semneze contracte cu Ministerul rus al Apărării, dar că au plănuit să ajungă în orașul rusesc Rostov pe 30 iunie și să predea echipamentul militar la sediul local al Ministerului Apărării.


„În prima sa postare pe rețelele de socializare de când a acceptat să părăsească Rusia, Prigojin a declarat că scopul rebeliunii Wagner a fost de a-i ’trage la răspundere pe cei care au făcut greșeli’ în războiul împotriva Ucrainei și că aceasta a dezvăluit ’probleme grave de securitate’ în țară. El și-a exprimat regretul că Wagner nu a vrut să ’arate agresiune’, dar că a fost nevoit să țintească avioanele rusești după ce acestea au fost atacate cu rachete, susținând că 30 de luptători au murit”, notează agenția de presă Baha.


Mai mult, Evgheni Prigojin a mai transmis că marșul Wagner spre Moscova a fost oprit „pentru a evita vărsarea sângelui soldaților ruși”.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6452 secunde