Expo 2020 Dubai: Dansuri tradiționale poloneze și recital de muzică clasică românească la Pavilionul României

169
Expo 2020 Dubai: Dansuri tradiționale poloneze și recital de muzică clasică românească la Pavilionul României - expodubai-1636292414.jpg

Articole de la același autor

Pavilionul României la Expo 2020 Dubai a găzduit, duminică, un eveniment cultural susţinut de membrii ansamblului folcloric profesionist ''Koderki'' din Polonia, urmat de un micro recital de muzică clasică oferit de studenţii din cadrul Facultăţii de Muzică, Universitatea Transilvania din Braşov, prezenţi în luna noiembrie în pavilion.

Ansamblul folcloric profesionist Koderki, cu participări de succes şi premiat la festivaluri de profil atât în Polonia, cât şi în străinătate, a prezentat publicului spectator din Pavilionul României dansuri tradiţionale poloneze.

Potrivit Agerpres, membrii ansamblului sunt prezenţi la Expo Dubai la invitaţia Poland at EXPO (pavilionul Poloniei la expoziţia mondială).

La rândul lor, studenţii Sabin Bănescu - pian şi Nora Kakasi - flaut au încântat publicul spectator cu piese din lucrările celebrilor compozitori români George Enescu, Paul Constantinescu şi Ciprian Porumbescu.

Evenimentul a avut loc la iniţiativa comisarului general al Pavilionului României, Ferdinand Nagy, şi face parte din seria schimburilor culturale dintre ţările participante la Expo 2020, program promovat de pavilionul României. Spectacolul fost transmis în direct pe pagina oficială a Pavilionului României la Expo 2020 Dubai.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7306 secunde