Expulzarea voluntară a romilor din Franța continuă și sub Hollande

305
Expulzarea voluntară a romilor din Franța continuă și sub Hollande - frantaromi-1341589838.jpg
Expulzarea voluntară a romilor în țările lor de origine, începută de fostul președinte francez Nicolas Sarkozy, continuă în mandatul lui François Hollande, deși aso-ciațiile care reprezintă această etnie speră la o modificare a acestei politici.

Joi dimineața, la ora locală 07.30, (08.30 ora României) Biroul francez pentru Imigrație și Integrare (OFII) este înțesat de femei, copii, familii și tineri celibatari, o populație eteroclită care intră și se așează în auto-buzele destinate romilor care primesc bani în schimbul întoarcerii voluntare în țară, relatează publicația electronică LyonCapitale.fr. Ușile autobuzelor se închid și pornesc spre aeroportul Saint Exupery, unde îi așteaptă zboruri charter către București.

De un an, la Lyon, în fiecare lună, între 50 și 100 de romi sunt trimiși în România, fiecare adult primind 300 de euro, iar copiii 150 din partea OFII.

"Cu noul Guvern al lui Hollande, aceste plecări nici nu ar trebui să aibă loc. Costă prea mult și nu servesc la nimic", a declarat Gilberte Renard din partea asociației "Classes", a cărei misiune constă în școlarizarea copiilor romi.

"În programul său de campanie, François Hollande a dat asigurări că va recurge la textele europene care îndeamnă la integrarea romilor în fiecare țară membră", adaugă Claude Massault, de la Liga Drepturilor Omului. "Sperăm că lucrurile se vor schimba, dar pentru moment, nu se vede nicio schimbare. Politica stabilită de Sarkozy continuă", adaugă el.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4093 secunde