Facebook a intrat pe bursă

233
Facebook a intrat pe bursă - markzuckerberg1-1337348724.jpg
Facebook a obținut 16 miliarde de dolari prin cea mai mare ofertă publică inițială efectuată vreodată de o companie din sectorul tehnologiei, prețul de 38 de dolari pe acțiune fiind la limita maximă a intervalului de preț stabilit de compania de socializare pe Internet.
Compania condusă de fondatorul Mark Zuckerberg, în vârstă de 28 de ani, a vândut 421,2 milioane de acțiuni, la prețul de 38 de dolari pe unitate, potrivit datelor Bloomberg.

Facebook a ridicat oferta în această săptămână atât prin creșterea volumului acțiunilor scoase pe piață cu 25%, cât și prin majorarea intervalului de preț de la 28-35 dolari la 34-38 dolari pe acțiune, deciziii luate de companie datorită entuziasmului investitorilor pentru operațiune.

Oferta marchează un moment de vârf al evoluției Facebook în mai puțin de un deceniu, de la o companie înființată într-o cameră de cămin a Universității Harvard la o rețea de socializare cu peste 900 de milioane de utilizatori.

Facebook a anunțat, miercuri, într-un raport către Comisia de Valori Mobiliare din SUA, că nu intenționează să floteze pe bursă noi acțiuni după încheierea ofertei de joi.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.901 secunde