Concurs Fațadă modernă la Policlinica 1, mizerie și mucegai la Policlinica 2

759

Articole de la același autor

Noua fațadă a Policlinicii 1 va fi inaugurată vinerea viitoare. În viitor, și cabinetele vor intra într-un program de renovare. În tot acest timp, Policlinica 2 rămâne "Cenușăreasa" unităților medicale din Constanța.

Fațada Policlinicii 1 a fost modernizată grație unui parteneriat încheiat de Spitalul Județean cu un laborator pentru analize medicale care își va construi un punct de lucru în incinta policlinicii. Ușile și geamurile au fost schimbate, iar holul de la intrare a fost complet modernizat. Valoarea lucrărilor se ridică la 50.000 de euro, după cum ne-a declarat dr. Florian Stoian, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Constanța.
Și cabinetele medicale vor fi renovate, grație unui proiect care urmărește atragerea de fonduri structurale de la Uniunea Europeană.
La polul opus se află Policlinica 2, care arată în continuare deplorabil. Holuri murdare, un miros înecăcios, crăpături în pereți, gratii ruginite, pereți care arată de parcă nu au mai fost zugrăviți de zeci de ani – cu asta sunt întâmpinați pacienții, de cum trec pragul unității.
Liftul nu mai funcționează de ani de zile, iar toaletele sunt adevărate focare de infecție.
Clădirea este administrată de Spitalul Clinic Județean Constanța. Medicii au încheiat contracte de comodat pentru cabinetele de acolo. Prin urmare, au libertatea de a alege dacă fac sau nu modernizări. Comunicarea dintre medici și conducerea spitalului este aproape inexistentă. "La Policlinica 2, cabinetele sunt comodatate, iar noi încă nu am reușit să găsim un limbaj comun cu medicii de acolo. Drept urmare, problemele persistă. Noi sperăm să găsim o soluție, până la urmă", a declarat dr. Florian Stoian, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6615 secunde