Femeia incendiată în centrul orașului se teme pentru viața copiilor săi

686
Doina Diaconu, femeia incendiată de fostul concubin, în urmă cu trei săptămâni pe o stradă din Constanța, a fost transferată de la reanimare într-un salon al Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, iar starea ei de sănătate este stabilizată din punct de vedere medical.

Mai mult, datorită medicilor, începe să se recupereze, însă spune că nu va uita niciodată că a fost la un pas de moarte.
"Mă tot gândesc, dacă îmi dădea foc atunci când eram acasă?! Nu ar fi fost nimeni să mă ajute și aș fi ars ca o torță. Așa, pot să spun că am avut noroc pentru că s-a întâmplat pe stradă. Oamenii mi-au sărit în ajutor și au stins focul care îmi cuprinsese hainele sintetice" spune Doina Diaconu, de 38 de ani.
Deși pe alocuri unele răni s-au vindecat și sunt șanse ca și celelalte să dispară, din punct de vedere psihic, femeia trăiește clipe de groază, din cauza coșmarurilor pe care le are aproape în fiecare noapte.
"Îl visez pe fostul soț că vine în spital și aruncă iar cu benzină peste mine. Nici nu vreau să mă gândesc ce se va întâmpla dacă polițiștii îi vor da drumul din arest", completează ea.
Femeia mai spune că și cei cinci copii ai săi sunt speriați, deoarece se gândesc că agresorul se va întoarce și va încerca să-i omoare și pe ei. Ea a precizat că după ce s-a despărțit de fostul său concubin, Stelian Preda, s-a mutat împreună cu copiii, de mai multe ori, cu chirie, numai să scape de el.
"Venea peste noi și ne amenința. Ne urmărea și, a doua zi după ce ne mutam, deja știa unde stăm" spune Doina Diaconu, care a menționat că timp de opt ani, cât a stat împreună cu Preda, a avut un trai foarte greu.
În altă ordine de idei, procurorii continuă să strângă probe în acest dosar de tentativă de omor.
Din nefericire, deși la incident au asistat numeroase persoane, multe dintre ele se feresc să dea declarații, unele din comoditate, iar altele - pentru a nu apărea în fața anchetatorilor.

A vrut să se răzbune pentru că l-a părăsit
Doina Diaconu era vânzătoare la o tarabă cu ziare de lângă Policlinica cu Plată din Constanța și s-a trezit la serviciu cu Stelian Preda, fostul său concubin, mai mare cu 20 de ani, care a aruncat asupra sa benzină, după care i-a dat foc și a fugit de la fața locului.
Oamenii aflați în zonă au intervenit și au stins focul, iar femeia a fost transportată la spital cu arsuri de gradul III pe torace, față și mâini.
În timp ce ea era supusă mai multor intervenții chirurgicale, agresorul s-a refugiat în satul Conacu, comuna Cobadin, la fratele său. El a fost prins de polițiști și predat procurorilor pentru audieri, fiind arestat preventiv pe o perioadă de 29 de zile.
Pe lângă faptul că va răspunde penal, el va trebui să acopere și prejudiciul în valoare de 3.500 de lei, produs în urma incendierii tarabei.
Stelian Preda a recunoscut că a recurs la acest gest deoarece nu se împăca cu gândul că Doina îl părăsise și a vrut să se răzbune pe ea.

Asociația "O Nouă Șansă" se implică în acest caz
Reprezentanții Asociației "O Nouă Șansă" au vizitat-o pe femeie la spital și se vor implica în cazul ei. Ea va primi consiliere psihologică, dacă e nevoie și consiliere juridică. De asemenea, vor face tot ceea ce este necesar ca familia ei să nu se mai simtă amenințată de fostul concubin al Doinei Diaconu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.185 secunde