Brașov, 17-19 octombrie

Festivalul Elen a ajuns la a treia ediție

255

Articole recomandate

Uniunea Elenă din România în colaborare cu Departamentul pentru Relații Interetnice din cadrul Guvernului României organizează în perioada 17 - 19 octombrie, la Brașov, a treia ediție a Festivalului Elen.
Timp de trei zile, pe scena Centrului de Cultură din Brașov vor urca ansambluri ale grecilor din Constanța, București, Brașov, Iași, Galați, Bârlad, Roman, Ploiești. Așa cum a menționat președintele grecilor din Constanța, Anton Hiropedi, de departe comunitatea cea mai numeroasă reprezentată în festival este cea de la malul mării. Invitați de onoare în festival vor fi un ansamblu din Salonic și un altul al grecilor din Republica Moldova. Hiropedi a menționat că au fost lansate invitații și către comunitățile germanilor, ungurilor și romilor, urmărindu-se astfel și valorificarea spectrului multietnic definitoriu pentru spațiul cultural românesc.
Festivalul Elen va debuta vineri, cu evoluțiile ansam-blurilor din Salonic și Moldova, iar sâmbătă, la ora 10,00 va avea loc deschiderea oficială. Și-au anunțat participarea la eveniment reprezentanți ai Ambasadei Greciei la București și alte oficialități.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.4228 secunde