Finlanda se pregătește de război: Mii de oameni învață să folosească armele

227
Finlanda se pregătește de război: Mii de oameni învață să folosească armele - finlanda-1650297109.jpg

Articole de la același autor

Reacție neașteptată a finlandezilor după ce Rusia a amenințat cu arma nucleară, dacă Finlandă va deveni membru NATO. Mii de civili s-au înscris în Asociația Rezerviștilor pentru a învăța să folosească arme și să se lupte în cazul unui conflict armat. 


Potrivit Realitatea.net circa 6300 de civili s-au înscris în ultimele două luni în Asociația Rezerviștilor din Finlanda. De două ori mai mulți față de ultimii șapte ani. Oamenii vor să își dezvolte abilitățile militare. Cererea foarte mare a venit și pe fondul anxietății față de apropierea geografică a Finlandei de Rusia.

"Din cauza faptului că Rusia este aproape, la aproape 830 de mile, avem nevoie să fim foarte atenți în relațiile cu ei și cu Vestul. Armata noastră este puternică pentru așa o țară mică, cum suntem noi TAIEEE 1.29 Din cauza invaziei în Ucraina, tot mai mulți oameni se pregătesc", a afirmat Vesa Kortelainen, membru al Asociației Rezerviștilor Finlandezi.


Cei mai mulți dintre luptătorii din Asociație au experiența războiului din Kosovo sau din Afganistan. Ei spun că finlandezii iau în calcul foarte serios probabilitatea de a intra într-un conflict armat cu Rusia.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.1904 secunde