Fostul fotbalist George Weah, ales senator

128
Fostul fotbalist George Weah, ales senator - weah1-1419849397.jpg

Articole recomandate

Fostul fotbalist George Weah a fost ales senator în Liberia, după ce a obținut 78 la sută din voturi și l-a învins în alegerile care au avut loc la 20 decembrie pe unul dintre fiii președintelui, potrivit rezultatelor oficiale ale scrutinului, informează AFP.

Weah a fost ales în regiunea Montserrado, în care se află și capitala Monrovia. Candidat din partea Congresului pentru schimbare democratică (CDC), el l-a învins pe independentul Robert Sirleaf, unul dintre fiii președintelui liberian Ellen Johnson Sirleaf, care a obținut numai 10,8 la sută din voturi, conform rezultatelor Comisiei electorale naționale (NEC), scrie Mediafax.ro.

Weah și Sirleaf erau considerați favoriți între cei 11 candidați aflați în competiție pentru unicul loc al provinciei în Senat.

Regiunea (puțin peste 1.900 de kilometri pătrați) este cea mai mică dintre cele 15 provincii ale țării, dar este cea mai importantă ținând cont de populația sa, aici trăind circa o treime din cei patru milioane de liberieni, scrie realitatea.net.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5088 secunde