Fostul președinte pakistanez Musharraf va fi judecat pentru trădare

59
Fostul președinte pakistanez Musharraf va fi judecat pentru trădare - musharraf-1384702166.jpg

Articole recomandate

Fostul președinte pakistanez Pervez Musharraf va fi judecat pentru trădare deoarece a impus starea de urgență în 2007, a anunțat duminică ministrul de interne, Chaudhry Nisar Ali Khan, relatează AFP, potrivit Agerpres.

'În urma deciziei Curții Supreme și a raportului unui comitet de anchetă, s-a decis începerea procedurilor pentru trădare în baza articolului 6 din Constituție împotriva generalului Pervez Musharraf', a declarat ministrul pakistanez, în cadrul unei conferințe de presă transmise în direct de televiziune.

'Este pentru prima dată în istoria Pakistanului când un fost comandant al armatei va fi judecat pentru trădare', a subliniat ministrul Khan, adăugând că 'această decizie a fost luată în interes național'. În Pakistan, infracțiunea de trădare este pasibilă de pedeapsa cu moartea sau închisoare pe viață.

Ministrul de interne a adăugat că președintele Curții Supreme va primit luni o scrisoare din partea guvernului în care i se va cere să creeze un tribunal cu trei judecători pentru a începe procedura și guvernul va numi în aceeași zi un procuror special.

Pervez Musharraf, 70 de ani, a condus Pakistanul din 1999, când a preluat puterea în urma unei lovituri de stat, până la destituirea sa în august 2008.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.3477 secunde