François Hollande efectuează o vizită de stat de două zile, în China

105
François Hollande efectuează o vizită de stat de două zile, în China - hollande-1366902958.jpg
Președintele francez François Hollande a sosit, ieri, la Beijing, în cadrul unei vizite oficiale de două zile care vizează reechilibrarea schimburilor comerciale și contactarea noii conduceri chineze. 

În cursul acestei vizite de aproximativ 37 de ore, care include, vineri, o etapă la Shanghai, capitala economică a țării, președintele francez se va întâlni în trei rânduri cu noul președinte chinez Xi Jinping, instalat în funcție în urmă cu aproximativ cinci săptămâni. 

François Hollande este primul șef de stat al unei puteri occidentale primit de către Xi Jinping, în cadrul unei vizite de stat, în capitala chineză. Beijingul continuă, astfel, o relație specială cu Parisul, după ce Franța a recunoscut, prin generalul de Gaulle, Republica Populară China a lui Mao Tse Tung, pe 27 ianuarie 1964, devenind prima mare putere ce a făcut acest lucru. 

Președintele francez va pleda pentru o reducere a deficitului comercial abisal care afectează comerțul exterior francez cu China. Acesta a crescut anul trecut cu aproape 26 de miliarde de euro, reprezentând aproximativ 40% din deficitul extern global acuzat de economia franceză.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0388 secunde