Franța / Echipa de campanie a lui Emmanuel Macron, lovită de un atac cibernetic

155
Franța / Echipa de campanie a lui Emmanuel Macron, lovită de un atac cibernetic - macron-1494077918.jpg

Articole recomandate

Echipa de campanie a lui Emmanuel Macron a fost lovită de un atac cibernetic cu doar câteva ore înainte de încheierea campaniei electorale în Franța. Hackerii au publicat zeci de mii de mailuri și documente oficiale pe mai multe site-uri. Candidatul formațiunii En Marche a acuzat o destabilizare, iar presa a fost avertizată să nu publice conținutul documentelor pentru a nu influența rezultatul alegerilor. 


În ultima oră a campaniei oficiale din Franța, pe net au început să circule 9 gigabiți de documente și mailuri oficiale ale campaniei lui Emmanuel Macron, toate datând din ultimele două săptămâni. Echipa de campanie a fostului ministru acuză însă că documente reale sunt amestecate cu unele false pentru a produce confuzie în rândul alegătorilor.

Principalii vizați de acest atac au fost trezorierul lui Macron și unul dintre consilieri, iar documentele prezintă discuții despre buget și contracte de împrumuturi.

Pentru că s-a încheiat deja campania, Emmanuel Macron și apropiații săi nu mai pot face niciun comentariu pe acest subiect.

Este a doua situație de acest gen în această săptămână. Miercuri, cu două ore înainte de dezbaterea directă, pe internet au început să circule informatii potrivit cărora Macron ar fi avut un cont într-un paradis fiscal, subiect atacat prompt de Marine Le Pen. 


Ulterior, presa a demonstrat că documentele erau false, create cu ajutorul unui program pe calculator, iar Macron a depus o plângere la Poliție.

În februarie și martie, serverele echipei de campanie a lui Emmanuel Macron au fost ținta unor atacuri cibernetice atribuite unor hackeri ruși.

Atacul cibernetic din Franța este comparabil cu cel care a țintit echipa de campanie a lui Hillary Clinton, înainte de alegerile prezidențiale din Statele Unite. Atunci, serviciile de informații americane au concluzionat că hackerii ruși au încercat să îl ajute pe Donald Trump să câștige fotoliul de președinte, transmite Realitatea.net.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9457 secunde