Franța începe mâine expulzarea romilor către România și Bulgaria

505
Franța începe mâine expulzarea romilor către România și Bulgaria - 760ae9cbc26a22622a603fbf91938aa7.jpg
Franța va începe mâine expulzarea a circa 700 de romi care trăiesc în tabere ilegale în țară, a anunțat Ministrul de Interne, Brice Hortefeux, citat de AFP, informează HotNews.ro
"În total, aproximativ 700 de romi vor fi duși înapoi în țările lor până la sfârșitul lunii", a spus Hortefeux. "Nu este vorba de stigmatizarea unei comunități, ci de respectarea legii", a precizat el.
Ministrul a anunțat că până în prezent 51 de tabere ilegale au fost desființate.
Zborurile către România și Bulgaria vor fi efectuate de companii private, de pe aeroporturi publice, în zilele de 19 și 26 august, o a treia expulzare urmând să aibă loc la finalul lunii septembrie.
Guvernul francez a lansat în ultimele săptămâni o controversată campanie împotriva comunității rome care trăiește în tabere neautorizate.
Luna trecută, președintele Nicolas Sarokzy a anunțat noi măsuri drastice de securitate, care includ planuri de desființare a 300 de tabere ilegale în trei luni, în urma unui conflict între țigani și poliție.
Criticii l-au acuzat pe liderul francez că stigmatizează comunitățile nomade în încercarea de a recupera voturile pe care le-a pierdut în fața extremei drepte, cu politici anti-imigrare, la timp pentru alegerile din 2012.
Însă sondajele de opinie arată că poporul francez aprobă măsurile.
În Franța există aproximativ 15.000 de romi de origine est-europeană. Unii trăiesc în spații autorizate, iar alții în tabere sau clădiri abandonate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8588 secunde