Gaddafi își negociază retragerea

464
Gaddafi își negociază retragerea - 1e8d0b1e07841cd90a347a8f26b41505.jpg
Liderul libian Muammar Gaddafi ar fi prezentat o propunere Consiliului Național condus de rebeli, potrivit căreia el va accepta să renunțe la putere și să părăsească Libia, cu condiția să primească imunitate în justiție și o sumă mare de bani, relatează Daily Mail în ediția electronică de luni.
Potrivit postului arab de televiziune al-Jazeera, Gaddafi ar fi propus Consiliului să accepte o perioadă de tranziție care să îi pregătească plecarea. Dar Consiliul interimar al rebelilor, având sediul la Benghazi, în estul țării, ar fi respins oferta, deoarece o astfel de ieșire "onorabilă" ar reprezenta o jignire la adresa victimelor lui Kadhafi.
Liderul libian l-ar fi trimis pe Jadallah Azzouz Talhi, un fost prim-ministru, să stabilească o întrevedere cu rebelii pentru a încheia un acord scris. Potrivit ofertei, Kadhafi urma să predea puterea unui comitet format de Congresul General al Poporului.
O sursă apropiată de Consiliu a afirmat că o formulă propusă ar fi fost ca Muammar Gaddafi "să predea puterea președintelui Parlamentului și să părăsească țara cu o anumită sumă de bani". "Mi s-a spus că problema banilor este un obstacol serios din punctul de vedere al Consiliului Național", a precizat sursa.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 08 Martie 2011
Stire din Actual : Cutremur puternic în Pacific
Pagina a fost generata in 1.531 secunde