Gazprom anunţă că a suspendat livrările către Italia

185
Gazprom anunţă că a suspendat livrările către Italia - gazpromitalia-1664718700.jpg
Gazprom a emis un comunicat în care a explicat că transportul de gaz rusesc prin Austria a fost suspendat din cauza refuzului operatorului austriac de a confirma autorizaţiile de transport, informează AFP.

Refuzul este legat de modificări de reglementare intrate în vigoare în Austria la sfârşitul lui septembrie, afirmă comunicatul.

„Gazprom lucrează la rezolvarea problemei împreună cu achizitorii italieni”, adaugă sursa citată.

Comunicatul survine după ce Eni, gigantul italian în domeniul hidrocarburilor, a anunţat în cursul zilei că Gazprom a suspendat total livrările de gaz pentru duminică, invocând imposibilitatea de a transporta gazul prin Austria.

Gazprom ne-a comunicat că nu poate confirma livrarea volumelor cerute pentru astăzi (duminică, n.red.), invocând imposibilitatea de a transporta gazul prin Austria”, a indicat Eni.

Sâmbătă, în consecinţă, fluxurile de gaz rusesc destinate Eni prin punctul de intrare de la Tarvisio au fost nule, a precizat Eni într-un comunicat. Cea mai mare parte a gazului rusesc livrat Italiei trece prin Ucraina, prin intermediul gazoductului TAG care ajunge la Tarvisio, în nordul ţării, la frontiera cu Austria.Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.233 secunde