George Simion, nuntă pe modelul Zelea Codreanu: care sunt principalele asemănări

298
George Simion, nuntă pe modelul Zelea Codreanu: care sunt principalele asemănări - george-1661179639.jpg

Articole de la același autor

Peste 15 mii de oameni sunt așteptați la nunta lui George Simion, care va avea loc în Măciuca, județul Vâlcea. Practic, liderul AUR a invitat la nunta sa tot poporul. Ba mai mult, a pus la dispoziție autocare în toate orașele. Darul este opțional, iar portul popular este obligatoriu. Nunta seamănă izbitor cu cea a legionarului Zelea Codreanu, care a avut loc în urmă cu o sută de ani. Ce asemănări sunt, vă invit să le vedeți în materialul următor, potrivit Antena3.ro


George Simion a făcut din nunta sa un eveniment public. Tot poporul este invitat la eveniment, care va avea loc în satul Măciuca din județul Vâlcea. Darul este opțional, dar portul popular obligatoriu. Ba mai mult, liderul AUR pune la dispoziție autocare în toate orașele.

Transportul gratuit, costumele populare, dar și organizarea propriu zisă seamănă izbitor cu nunta legionarului Zelea Codreanu, care a avut loc acum o sută de ani și la care au participat, potrivit mărturiilor vremii, între 80 de mii si 100 de mii de oameni.

„S‑a stabilit itinerariul pentru vehiculele ce trebuiau să vină din satele judeţului cu ocazia nunţii. De sâmbătă, 13 iunie, ora 12, s‑a dispus închiderea magazinelor evreieşti, iar nunta a fost organizată cu mare fast, cu multe steaguri multicolore, în pădurea de lângă Focşani, la Crângul Dreptăţii. Duminică, 14 iunie, ora 10, oraşul se găsea în mare alai, flăcăi şi fete umblau îmbrăcaţi în costume naţionale, veniţi din satele judeţului şi din cele învecinate. Cununia a fost oficiată de nouă preoţi”, scriau polițiștii despre nunta legionarului, într-un raport dat către Ministerul de Interne.


George Simion și Ilinca Munteanu nu au legătura cu satul Măciuca, unde își organizează nunta. Primarul spune că cei doi s-au îndrăgostit de zonă, după ce au venit de mai multe ori în vacanță. Nici Zelea Codreanu nu a avut legătură cu zona în care s-a însurat, fiind doar o demonstrație de imagine. Un martor scria despre legionar că, CITEZ, „era un tânăr voinic, îmbrăcat în hainele lui tradiţionale, adică în port bucovinean. Era un tânăr înalt cu o privire care fascina. Avea evident un fel de magnetism”.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5485 secunde