Germania extinde controalele la frontierele cu Polonia, Republica Cehă şi Elveţia

397
Germania extinde controalele la frontierele cu Polonia, Republica Cehă şi Elveţia - 1-1700036812.jpg

Articole de la același autor

Germania a extins cu alte 20 de zile controalele la frontierele sale cu Polonia, Republica Cehă şi Elveţia, informează agenţia DPA.

Ministrul german de interne, Nancy Faeser, a informat Comisia Europeană în legătură cu această extindere. Ministerul Afacerilor Interne german a anunţat că a prins circa 90 de traficanţi de persoane în timpul controalelor sale, începând cu 16 octombrie.

„Pachetul de măsuri staţionare şi mobile ale poliţiei de frontieră este important pentru a stăvili migraţia ilegală spre Germania”, a spus Faeser.

„Este menţinut în continuare un contact strâns cu ţările vecine pentru a se asigura că toate măsurile ale ambelor ţări de o parte şi de alta a frontierei conlucrează cât mai eficient posibil. În acelaşi timp, vom continua să acordăm o importanţă specială hotărârii noastre de a asigura că aceste controale au un impact cât mai limitat asupra vieţii de zi cu zi a navetiştilor, asupra comerţului şi călătoriilor”, a adăugat Nancy Faeser.

Iniţial, ministrul de interne german a anunţat controale fixe la frontieră în aceste secţiuni pentru o perioadă de zece zile, începând cu 16 octombrie, însă apoi le-a extins prima dată cu 20 de zile. Nancy Faeser a justificat aceste măsuri ca fiind o parte importantă a luptei împotriva imigraţiei ilegale şi traficului de persoane.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.4413 secunde