Germania refuză să furnizeze arme rebelilor sirieni

184
Germania refuză să furnizeze arme rebelilor sirieni - germania-1362660490.jpg
Ministrul german de Externe, Guido Westerwelle, a respins, ieri, într-un interviu acordat cotidianului Tagesspiegel, ideea de a furniza arme rebelilor sirieni, care încearcă să înlăture regimul președintelui Bashar al-Assad. 

"Livrările de arme riscă să alimenteze o cursă a înarmării și să provoace o alunecare către un război indirect care ar putea cuprinde toată regiunea", a declarat ministrul Guido Westerwelle, pentru cotidianul berlinez.

Miniștrii europeni de Externe au decis un embargo în privința armelor cu destinația Siria, care nu autorizează decât livrarea "de echipament de protecție și dezarmarea opoziției", a amintit Westerwelle, enumerând veste antiglonț sau echipamente pentru dezamorsarea minelor.

"Nu este vorba decât despre echipamente care nu se pot dovedi mortale", a precizat ministrul.

El a dezmințit, de asemenea, că ar fi fost trimiși formatori militari pentru rebeli: "Nici Germania, nici Uniunea Europeană nu au proiecte în acest sens", a asigurat el.

Miercuri, generalul Selim Idriss, șeful Statului Major al Armatei Siriene Libere (ASL, rebeli), le-a cerut țărilor europene să ridice embargoul privind armele.

"Acest embargo este cu adevărat regretabil", a considerat generalul, în cursul unei conferințe de presă în Parlamentul European din Bruxelles. Această măsură "nu afectează decât victimele", în timp ce "regimul primește arme rusești și iraniene", a regretat liderul militar, numit în decembrie la conducerea Consiliului militar suprem al ASL.

Generalul și-a exprimat dorința ca țările occidentale să furnizeze echipament de apărare, cum ar fi rachete antiaeriene și de protecție împotriva tirurilor tancurilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4339 secunde