Germania solicită Belgiei închiderea temporară a două reactoare nucleare, din motive de securitate

153
Germania solicită Belgiei închiderea temporară a două reactoare nucleare, din motive  de securitate - reactoarebelgia-1461241543.jpg

Articole recomandate

Germania solicită Belgiei închiderea temporară a două reactoare nucleare, din motive de securitate, după ce a adresat o solicitare similară Franței în cazul unei centrale nucleare de la frontiera celor două state, transmite Associated Press.

Germania, care plănuiește să-și închidă toate reactoarele nucleare din țară până în 2022, avertizează în privința chestiunilor de securitate legate de centralele nucleare din alte state europene.

Guvernul german a solicitat deja Franței să-și închidă cât mai repede posibil cea mai veche centrală nucleară din țară, din localitatea Fessenheim, de la granița cu Germania.

Ministrul german al Mediului, Barbara Hendricks, a cerut Belgiei să încheie activitatea de la două reactoare nucleare, Tihange 2 și Doel 3, "până ce chestiunile legate de securitate sunt clarificate".

Oficialii germani au invocat îngrijorări privind fisuri în structura reactoarelor, motiv pentru care au fost închise timp de doi ani, dar și-au reluat activitatea în decembrie anul trecut, scrie Le Figaro.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1571 secunde