Grevele au paralizat traficul feroviar din Franța

483
Traficul feroviar a fost perturbat, ieri dimineață, în Franța, potrivit conducerii companiei naționale SNCF, din cauza unui apel la grevă al sindicatelor ce se înscrie într-o zi de mobilizare generală împotriva planului de austeritate anunțat de guvern, informează Agerpres.

Trei trenuri de mare viteză TGV din patru circulau în medie, în timp ce traficul internațional se va desfășura normal în cursul întregii zile pe Eurostar și Thalys pentru rutele către Germania și Italia, și aproape normal către Elveția.

Cinci confederații sindicale (CGT, CFDT, FSU, UNSA și Solidaritatea) le-au cerut, ieri, salariaților să se mobilizeze împotriva planului de austeritate anunțat de guvern la mijlocul lunii august. Circa 200 de manifestații sunt prevăzute în Franța, cu greve în anumite sectoare, în special în transporturi.

Cele cinci confederații cer instituirea unei taxe pe tranzacții financiare, scutirea de impozit a orelor suplimentare și sprijinirea puterii de cumpărare. Ele doresc de asemenea ca guvernul să facă o prioritate din ocuparea forței de muncă și cer totodată să se pună capăt reducerii locurilor de muncă în serviciul public.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 28 Septembrie 2011
Stire din Actual : Sute de romi români evacuați din Marsillia
Pagina a fost generata in 0.5525 secunde