Grevele de pe aeroporturi blochează Europa de Paște

271
Grevele de pe aeroporturi blochează Europa de Paște - yxnopwringqxogi5mjfmmjzlnjrin2zj-1680888312.jpg

Articole de la același autor

În cinci țări europene sunt anunțate greve de amploare pe aeroporturi în acest weekend dar și în perioada următoare. Grevele vor afecta transportul în Spania, Portugalia, Franța, Germania și Marea Britanie, anunță Euronews.


Acțiunile sindicale declanșate de angajații din sectorul transporturilor nemulțumiți de creșterea costului vieții se vor extinde în mai multe state europene, astfel că multe planuri de călătorie în perioada Paștelui catolic și a celui ortodox vor fi date peste cap.


În Spania 17 aeroporturi sunt paralizate de greva sindicaliștilor personalului de la sol și din sectorul marfă. Angajații serviciului imigrări sunt în grevă în Portugalia, în timp ce sectorul feroviar și aerian reia protestele după Paștele catolic în Germania. În Franța, reforma pensiilor a cuprins și Autoritatea de Aviație Civilă care le-a recomandat companiilor aeriene să anuleze 20% din zborurile din Bordeaux, Marsilia, Nantes și Toulouse. Aeroportul parizian Orly nu a fost afectat de aceste anulări. În Marea Britanie este aglomerație pe Heathrow, din cauza serviciului de pază și a celui de pașapoarte care nu lucrează.
Informați-vă din timp dacă programați o călătorie în această perioadă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.169 secunde