Gripă la Constanța

677
Au apărut primele cazuri de gripă la Constanța. Autoritatea de Sănătate Publică a județului Constanța a fost informată de Centrul de Supraveghere și Control Boli Transmisibile că din probele trimise până în prezent la Institutul Cantacuzino au fost confirmate patru tulpini de virus gripal.

Este vorba de subtipul
A/H1N1. Dr. Mihaela Dinisov, directorul adjunct al Autorității de Sănătate Publică a județului Constanța, ne-a declarat că pacienții ale căror probe au fost trimise au fost internați la începutul lunii la Spitalul de Boli Infecțioase cu diagnosticul de viroză respiratorie. Între timp, bolnavii s-au aflat sub tratament și deja au fost externați. "Nu au fost forme grave, a fost vorba de forme ușoare care nu au pus probleme", a precizat dr. Dinisov.

16 cazuri în toată țara
Zilele trecute, alți doi pacienți au fost diagnosticați clinic cu "suspiciune de gripă". Bolnavii au fost internați la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase. Medicii constăn-țeni au recoltat probele biologice și le-au trimis la Laboratorul Național pentru Gripă.
La nivel național, au fost confirmate până în prezent 16 cazuri de gripă. Specialiștii se așteaptă în continuare la o creștere a numărului de îmbolnăviri de gripă și la intensificarea circulației virusurilor gripale.
De asemenea, din ce în ce mai mulți pacienți sunt diagnosticați de medici cu afecțiuni respiratorii. Față de săptămâna trecută, infecțiile căilor respiratorii și pneumoniile sunt în creștere cu 9% la Constanța.
Potrivit statisticilor Autorității de Sănătate Publică a județului Constanța, săptămâna trecută au fost înregistrate 1.004 cazuri de pneumonie, iar 112 pacienți au necesitat internare. De asemenea, 1.798 de persoane au fost diagnosticate de medici cu infecții acute ale căilor respiratorii. 70 dintre pacienți au necesitat spitalizare.

Igiena, esențială în prevenirea gripei
Pentru a preveni contractarea gripei, medicii recomandă să ne spălăm pe mâini cât mai des. Vaccinarea antigripală încă este eficientă. De asemenea, este foarte important ca, pentru creșterea imunității, să consumăm cât mai multe legume și fructe, în special citrice, dar și produse pe bază de echinaceea.
Deși au simptome comune, gripa și virozele pot fi diferențiate. În cazul gripei, în afară de febră sau de secreții nazale, bolnavul are dureri musculare pe tot corpul, dureri de cap și de glob ocular. În caz de gripă, este nevoie de prezentarea la medic, întrucât situația este mai gravă decât în cazul unei viroze. Specialiștii recomandă evitarea automedicației în cazul în care aveți simptome care indică gripa.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9754 secunde