Gruparea Stat Islamic lansează noi amenințări la adresa Franței

129
Gruparea Stat Islamic lansează noi amenințări la adresa Franței - stat-1469079678.jpg

Articole recomandate

Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) plănuiește să își intensifice atacurile împotriva Franței, potrivit unei înregistrări postate, miercuri, pe rețelele de socializare, notează AFP, citat de Agerpres.

În înregistrare, doi jihadiști francofoni îl felicită pe autorul atacului care a avut loc joia trecută, la Nisa. Totodată, filmarea mai surprinde și decapitarea a doi bărbați acuzați de spionaj.

Adresându-se în franceză președintelui și guvernului Franței, unul dintre cei doi membri ai SI amenință să intensifice atacurile.

Potrivit centrului american de monitorizare a site-urilor jihadiste (SITE), înregistrarea ar fi fost realizată de gruparea SI în provincia irakiană Ninive (nord), unde SI controlează teritorii.

Statul Islamic a revendicat sâmbătă atacul de la Nisa, soldat cu 84 de morți și 202 răniți, afirmând că acesta vine "ca răspuns la apelurile grupării de a lua ca țintă țările care fac parte din coaliția" antijihadistă din Irak și Siria. Franța face parte din această coaliție condusă de SUA și care bombardează poziții ale grupării ultra-radicale.

Experți estimează că SI nu pare să fi organizat direct recentele atacuri din Franța sau Germania, însă este posibil să îi fi inspirat pe autorii acestora și să încerce să își întărească imaginea de teroare prin revendicarea lor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.621 secunde