Guvernul Serbiei se reunește pentru a dizolva Parlamentul

271
Guvernul sârb se reunește azi pentru a decide dizolvarea Parlamentului, la cererea premierului Voislav Koștunița, care a anunțat sâmbătă că demisionează și convoacă alegeri anticipate din cauza crizei politice provocate de independența Kosovo, transmite AFP.
"Guvernul sârb nu mai are o politică unificată asupra unei probleme importante legate de viitorul țării: Kosovo. Un asemenea guvern nu poate funcționa. Este sfârșitul guvernului, trebuie redat mandatul poporului", a spus Koștunița într-o conferințîă de presă.
"De aceea, am convocat o reuniune a Guvernului pentru a decide dizolvarea Parlamentului și convocarea de alegeri legislative anticipate", a spus el, propunând data de 11 mai.
Decizia premierului intervine în urma unei grave crize guvernamentale izbucnită după declararea independenței Kosovo, în 17 februarie, recunoscută rapid de mare parte din țările europene.
Naționalistul Koștunița, liderul Partidului Democratic din Serbia (DSS), era în conflict cu președintele prooccidental Boris Tadici (Partidul Democratic, DS) în ceea ce privește apropierea de Uniunea Europeană. În timp ce Tadici dorea accelerarea integrării țării în Europa, Koștunița aprecia că Serbia nu poate accepta niciun acord cu UE fără "Kosovo ca parte integrantă a sa".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0368 secunde