Guvernul sud-coreean a lansat procedura pentru a suspenda 4.900 de medici grevişti

168
Guvernul sud-coreean a lansat procedura pentru a suspenda 4.900 de medici grevişti - 1-1710147469.jpg

Articole de la același autor

Guvernul sud-coreean a anunţat, luni, 11 martie, că a lansat procedura de suspendare a licenţelor a peste 4.900 de tineri medici care au încetat activitatea pentru a protesta faţă de o reformă a studiilor medicale, notează agenţia AFP.

„Guvernul trimite notificări administrative medicilor stagiari care au sfidat ordinele de a reveni la muncă, iar din 8 martie, acestea au fost trimise la peste 4.900 dintre ei”, a declarat un responsabil al Ministerului Sănătăţii, Chun Byung-wang.

Aceste înştiinţări formale reprezintă primul pas înainte de o suspendare administrativă de trei luni. O sancţiune care, potrivit guvernului, va amâna cu cel puţin un an posibilitatea pentru aceşti stagiari de a obţine calificarea de medici specialişti.

Mii de stagiari au încetat activitatea şi au demisionat din 20 februarie pentru a protesta faţă de un plan al guvernului de a creşte cu 65% numărul admişilor la facultăţile de medicină începând de anul viitor.

Potrivit legislaţiei sud-coreene, medicii, consideraţi lucrători esenţiali, nu pot face grevă. Guvernul sud-coreean consideră că este esenţială creşterea numărului de medici pentru a face faţă îmbătrânirii populaţiei, dar medicii grevişti susţin că reforma va afecta calitatea îngrijirilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5727 secunde