Hong Kongul, paralizat de taifunul Nesat

415
Hong Kongul, paralizat de taifunul Nesat - hongkongnesat-1317324629.jpg

Școlile, piețele financiare și afacerile din Hong Kong și-au întrerupt ieri activitatea, din cauza taifunului Nesat, care a adus rafale puternice de vânt și precipitații abundente.
Bursa din Hong Kong, precum și instituțiile guverna-mentale și tribunalele și-au sistat activitatea. Toate feri-boturile și autobuzele au fost suspendate, iar trenurile au circulat cu frecvență redusă. Ieri dimineață, puțini oameni erau pe străzi, în condițiile în care vântul, care sufla cu până la 100 de kilometri pe oră, rupea umbrelele și îngreuna deplasarea. Un post local de radio a anunțat că două per-soane, printre care un șofer de taxi, au fost rănite, după ce o schelă s-a prăbușit pe o mașină. De asemenea, o barjă s-a ciocnit de stabilopozi, din cauza valurilor. Circa 50 de persoane au fost evacuate dintr-un bloc din apropiere.
Mai multe zboruri înregistrează întârzieri. Joi, la ora locală 12.00 (7.00 ora României), taifunul Nesat se afla la 370 de kilometri sud-vest de Hong Kong și se îndrepta spre insula chineză Hainan. Cel puțin 18 persoane și-au pierdut viața când taifunul a lovit Filipine, la începutul săptămânii.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 28 Septembrie 2011
Stire din Actual : Sute de romi români evacuați din Marsillia
Marţi, 27 Septembrie 2011
Stire din Actual : "Nu vom putea salva Europa"
Pagina a fost generata in 0.5625 secunde