Hosni Mubarak a fost condamnat la închisoare pe viață

379
Hosni Mubarak a fost condamnat la închisoare pe viață - hosni-1338642583.jpg
În această dimineață a fost pronunțat verdictul în procesul fostului președinte egiptean Hosni Mubarak. După pronunțarea sentinței, în sala de judecată și în afara tribunalului s-au bătut mai multe persoane.
Președintele tribunalului, judecătorul Ahmed Rifaat, a declarat ședința deschisă la scurt timp după sosirea lui Mubarak, în vârstă de 84 de ani, care era întins pe o targă.

Magistratul a făcut apelul inculpaților, între care figurează, pe lângă fostul președinte, fiii săi, Alaa și Gamal, fostul ministru de Interne Habib el-Adli și șase foști oficiali de rang înalt din serviciile de securitate. Un om de afaceri, Hussein Salem, este judecat în lipsă.

Mubarak, cu brațele încrucișate și cu ochelari de culoare închisă, a răspuns "prezent" de pe targă, instalată într-o boxă cu grilaje. Tribunalul are sediul într-o școală de poliție de la periferia orașului Cairo.

Primul dintre liderii înlăturați de la putere de "primăvara arabă" care compare personal în fața judecătorilor, Hosni Mubarak este judecat de la 3 august 2011.

Acuzarea a cerut pedeapsa cu moartea împotriva lui Mubarak, însă sentința finală a fost cea de închisoare pe viață.

După pronunțarea sentinței, mai mulți bărbați s-au luat la bătaie în sala de judecată. De asemenea, o încăierare a izbucnit și în fața tribunalului.

Inculpat pentru uciderea a aproape 850 de manifestanți în timpul revoltei și pentru corupție, Hosni Mubarak a pledat nevinovat.

Și fostul ministru egiptean de Interne, Habib al-Adly, a fost condamnat sâmbătă la închisoare pe viață.

Habib el-Adli a fost condamnat pentru uciderea mai multor manifestanți în timpul revoltelor de anul trecut.

Alți șase foști oficiali de rang înalt din cadrul serviciilor de securitate, care erau judecați pentru aceleași fapte, au fost achitați.

Unul dintre avocații lui Mubarak a declarat că fost lider va face apel împotriva condamnării.

"Vom face apel. Acest verdict este plin de erori judiciare", a precizat avocatul Yasser Bahr. După încheierea ședinței, Mubarak, care până în prezent era în arest preventiv la un spital militar, a fost transferat de la tribunal spre închisoarea din Tora, o suburbie situată la sud de Cairo. El este ținut într-o aripă medicală a acestui penitenciar, potrivit serviciilor de securitate.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2416 secunde