Human Rights Watch cere judecarea lui George W. Bush pentru crime de război

624
Human Rights Watch cere judecarea lui George W. Bush pentru crime de război - bush-1310541157.jpg

Articole recomandate

Organizația Human Rights Watch cere judecarea fostului președinte american George W. Bush și a membrilor fostei sale administrații pentru crime de război.Un raport al Human Rights Watch subliniază că autoritățile americane sunt obligate să îi ancheteze pe foștii membri ai Administrației George W. Bush pentru acte de tortură, răpiri și abuzuri săvârșite asupra prizonierilor, informează ziarul The Guardian, citat de Mediafax.

În afară de Bush, organizația cere judecarea fostului vicepreședinte Dick Cheney, a fostului secretar al Apărării, Donald Rumsfeld, și a fostului director CIA, George Tenet.

HRW apreciază că investigația este necesară dacă "Statele Unite doresc să scape de asocierea cu abuzurile de la Abu Ghraib și Guantanamo și dacă doresc să reafirme statul de drept".

Autorul raportului, Reed Brody, afirmă că supravegherea Statelor Unite este necesară întrucât Administrația Barack Obama și-a abandonat obligațiile. "A devenit clar că Administrația Obama nu își mai îndeplinește obligațiile de a investiga aceste cazuri, deși dovezile s-au adunat. Anul acesta, fostul președinte Bush a recunoscut că a autorizat folosirea tehnicilor de simulare a înecului", subliniază Brody.





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5787 secunde