Imagini incredibile! Nave scufundate în Dunăre în al Doilea Război Mondial au ieșit la iveală din cauza secetei

515
Imagini incredibile! Nave scufundate în Dunăre în al Doilea Război Mondial au ieșit la iveală din cauza secetei - navepedunare-1661007880.jpg
Cea mai mare secetă din Europa din ultimii ani a împins Dunărea la unul dintre cele mai scăzute niveluri, expunând corpurile a zeci de nave de război germane încărcate cu explozibili, scufundate în timpul celui de-al Doilea Război Mondial în apropierea oraşului-port fluvial Prahovo din Serbia.


Navele se numără printre sutele de vase germane scufundate în 1944, în timp ce se retrăgeau din Marea Neagră din faţa forţelor sovietice care înaintau, şi încă îngreunează traficul fluvial în timpul nivelurilor scăzute ale apei, conform Reuters.


Cu toate acestea, seceta din acest an, considerată de oamenii de ştiinţă o consecinţă a încălzirii globale, a scos la iveală peste 20 de nave pe o porţiune a Dunării, în apropiere de Prahovo, în estul Serbiei, multe dintre acestea conţinând încă tone de muniţie şi explozibili şi reprezentând un pericol pentru navigaţie.
Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.2288 secunde