Imaginile groazei. 247 de cadavre au fost transportate în estul Ucrainei. Acestea vor fi examinate de anchetatori olandezi

81
Cadavrele a 247 dintre victimele avionului aparținând Malaysia Airlines au fost transportate într-un tren cu vagoane frigorifice la Torez, într-o zonă aflată sub controlul separatiștilor proruși din estul Ucrainei, a anunțat, luni, un purtător de cuvânt al rebelilor.

O echipă de anchetatori olandezi a examinat luni cadavre ale victimelor zborului MH17 depuse la bordul unui tren, la Torez, în Ucraina, în apropiere de locul catastrofei, într-o zonă aflată sub controlul rebelilor, a constatat un jurnalist AFP.

Cu fața acoperită de măști, însoțiți de reprezentanți OSCE, anchetatorii respectivi au deschis cele cinci vagoane, care ar fi fost refrigerate, dar care se pare că, de fapt, nu erau. Unii erau vizibil afectați de mirosul puternic de cadavre aflate în descompunere, inclusiv membri ai "escortei" de rebeli.

"Stocarea corpurilor este de bună calitate", a declarat Peter Van Vilet, un expert medico-legal olandez, însărcinat cu coordonarea misiunii din estul Ucrainei, în mijlocul a aproximativ 50 de persoane înarmate, în fața sediului gării de la Torez.

Delegația a anunțat ulterior că va merge la locul prăbușirii.

În Olanda, premierul Mark Rutte a declarat că obiectivul țării sale este ca trenurile să plece către teritoriul controlat de către Ucraina, de preferință către importantul oraș vecin Harkov, scrie Mediafax.


Sursa foto: DailyMail


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3135 secunde