Declarație șocantă a lui Mihail Hodorkovski:

"Îmi este milă de judecătorul care m-a condamnat!"

1388
Mihail Hodorkovski, fostul director al grupului petrolier Iukos, deținut din 2003 și a cărui pe-deapsă a fost prelungită până în 2017, a declarat, ieri, că îi este milă de judecătorul care l-a condamnat, pentru că acesta a fost bulversat de presiuni politice.
"Poate că nu vă va veni să mă credeți, dar chiar mi-e milă de Viktor Danilkin. Nu pare să fie o persoană atât de rea. Într-o anumită măsură, el este conștiincios și profesionist", a declarat Hodorkovski, într-un interviu realizat prin corespondență cu săptămânalul rus Vlast.
"L-au presat cu cruzime. Persoanele care au făcut asta sunt adevărate canalii", a adăugat el.
Hodorkovski a mai spus că el crede că judecătorul nu a redactat personal decizia și chiar că textul nu ar fi fost scris de un magistrat.
"Sunt convins că judecătorul Danilkin nu l-a scris personal. Este mai degrabă un proces verbal de reglări de conturi politice", a declarat el.
Săptămâna trecută, Natalia Vasilieva, o asistentă a judecătorului Viktor Danilkin, care a îndeplinit și funcția de purtător de cuvânt al tribunalului la acest proces, a denunțat și ea un dosar politic și a afirmat că decizia i-a fost impusă judecătorului. Danilkin a negat aceste acuzații, calificându-le drept calomnie.
Mihail Hodorkovski și principalul său asociat, Platon Lebedev, sunt deținuți începând din 2003, fiind condamnați în 2005 la opt ani de închisoare pentru escrocherie și evaziune fiscală. Ulterior, pedeapsa le-a fost prelungită până în 2017, pentru furt de petrol și spălare de bani.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3463 secunde