În atenția PSD: românii din diaspora nu sunt cetățeni de mâna a doua

361
În atenția PSD: românii din diaspora nu sunt cetățeni de mâna a doua - d25f0531c49e871645afb5876c70a211.jpg
Diaspora este importantă pentru România, iar românii din străinătate nu sunt cetățeni de mâna a doua, atrage atenția Federația Asociațiilor Române din Europa (FADERE), într-un comunicat transmis NewsIn.
Românii din diaspora fac un efort foarte mare pentru a vota, sunt persoane care au parcurs sute de kilometri pentru a ajunge la secțiile de votare, de aceea considerăm inadmisibil ca unii parlamentari din România, mai exact din PSD, să afirme că votul nostru nu ar trebui să aibă atâta greutate, precizează FADERE.
Federația Asociațiilor Române din Europa reamintește că unul dintre drepturile câștigate la Revoluție a fost dreptul la vot și adaugă că cei plecați în străinătate nu sunt rupți de realitățile din țară, iar mulți dintre aceștia doresc să se întoarcă, mai devreme sau mai târziu, acasă. În plus, FADERE spune că a dezvoltat un proiect de sensibilizare a românilor din diaspora, prin care aceștia să meargă la vot atât pentru Spania, cât și pentru România. 
La 6 decembrie s-au prezentat la vot peste hotare peste 147 de mii de români, dintre care 78% au votat cu Traian Băsescu.
Senatorul PD-L, Viorel Badea, ales pentru românii din Europa și Asia, a condamnat joi "cu dezgust și revoltă" atacurile nedrepte și discriminatorii la adresa cetățenilor români din străinătate, despre care al căror vot s-a spus că ar trebui să conteze mau puțin sau chiar deloc.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9175 secunde