În plină criză umanitară, familiile afgane își vând fetițele pe mâncare

278
În plină criză umanitară, familiile afgane își vând fetițele pe mâncare - fetita-1635954003.jpg

Articole de la același autor

Un fenomen dureros a căpătat amploare în familiile afgane. În plină criză umanitară, tot mai mulți părinți au fost nevoiți să își vândă copiii. Oamenii nu mai au locuri de muncă și nici mâncare, iar situația i-a împins să ia decizii șocante. Șansele unei vânzări bune cresc în cazul fetițelor. Acestea sunt cumpărate pentru căsătorie. 


Potrivit Realitatea.net, povestea unei copile de doar 9 ani face înconjurul mapamondului. Viitorul ei soț, un bărbat în vârstă de 55 de ani, a venit să o cumpere din casa sărăcăcioasă a părinților.

,,Tata m-a vândut pentru că noi nu mai aveam pâine, orez și făină. M-a vândut unui bătrân’’, a precizat Parwana Malik, fetița vândută.

Bărbatul a făcut plata în oi, pământ și bani mireasa lui de 9 ani.

Familia ei va trăi doar câteva luni din cei 2000 de dolari obținuți de pe urma fetiței. Copila provine dintr-o familie care numără 8 membri.

,,Nu aveam nici muncă, nici bani, nici mâncare. A trebuit să-mi vând fiica. Nu am avut de ales’’, a explicat Abdul Malik, tatăl Parwanei.

Fetița speră că părinții ei se vor răzgândi. E speriată de bătrânul care vrea să o cumpere. Ea visează să devină profesoară, nu să se căsătorească.

Părinții au luat cu greu decizia de a o vinde. Tatăl a cutreierat țara în căutarea unui loc de muncă, iar mama a mers la cerșit.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.433 secunde